GUSTI: Održivi gastro turizam – primjeri iz regije Puglia

SHARE:

U sklopu projekta GUSTI – Gastro UpScaled Tourist Itinerary, predstavnici Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije zajedno s partnerima sudjelovali su na studijskom putovanju u talijansku regiju Puglia, od 26. veljače do 1. ožujka 2025. godine. Domaćin putovanja bio je partner Puglia Culture, uz podršku Općine Fasano i TECNOPOLIS Science & Technology Parka.

Program je uključivao obilazak poljoprivrednih gospodarstava, proizvodnih pogona, upoznavanje s hidroponskom proizvodnjom te sudjelovanje na međunarodnom sajmu Buy Puglia 2025, održanom u sklopu BTM Italia u Bariju.

Kroz posjete i radionice, sudionici su stekli nova znanja o održivim praksama i razmijenili iskustva s kolegama iz Italije, što će doprinijeti razvoju održivog gastro turizma u obje zemlje.

Projekt GUSTI jača kulturnu i gastronomsku baštinu jadranskog područja, s naglaskom na održivost, promociju lokalnih proizvoda i diversifikaciju turističke ponude.

Uz JURRA-u, partneri iz Hrvatske su: Ličko-senjska županija (vodeći partner), DUNEA i ZADRA NOVA. Talijanske partnere čine: Regija Emilia-Romagna, Puglia Culture, Venecijanski klaster i Spin Life S.r.l.. Pridruženi partneri su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Regionalna turistička zajednica Karlovačke županije.

Projekt se provodi u okviru Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2021.–2027., vrijedan je 2.624.530,01 EUR, a sufinanciran je u iznosu od 80% bespovratnih sredstava.

SHARE: